~Een zoektocht naar kaas in beeld en smaak~
Bij de première van deze documentaire neemt tv-maker Tom Staal je mee in een zoektocht naar kaas, terwijl we ondertussen je smaakpapillen belonen. Kijk, proef en geniet.
Aansluitend laten we zien hoe deze kazen, gemaakt door Oudwijker, het beste tot z’n recht komen met een 5 gangen walking dinner, gecombineerd met de meest smaakvolle wijnen van Margaret Wines.
Smelt weg bij de mooiste kaasgerechten uit onze keuken, we hebben een bijzonder programma samengesteld, waarin al je zintuigen continu worden geprikkeld:
Over de documentaire
In ‘Het Spel van Culturen’ volgt Tom kaasmakers Rutger en Marieke van Oudwijker Kaas. Sinds zeven jaar maken zij op hun boerderij in Lopikerkapel kazen die op Italiaanse klassiekers zijn geïnspireerd. Dat doen ze zo goed dat ze inmiddels bij gerenommeerde restaurants geserveerd worden. Deze documentaire gaat samen met hen op zoek naar hoe het spel van melkzuren, schimmels en bacteriën moet leiden tot de perfecte kaas. Het brengt ons van de Italiaanse Alpen tot aan Nederlandse forten. Het resultaat proef je live terwijl je kijkt.
Je wordt meegenomen in een langdurig proces van testen, experimenteren en veel wachten. Een eerlijke en verbluffende inkijk in wat er wordt gedaan voordat een kaas op het plankje komt te liggen. Autoriteiten op gebied van kaas zoals Jasper de Jong (Fromager van jaar 2019, De Treeswijkhoeve) Evert Schonhage (Fromager Du Monde, Maitre Fromager), Betty Koster (Fromager L’Amuse’) komen uitgebreid aan het woord.
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.